Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

tisdag 27 januari 2009

Vilken riktning 2009 ?


Säsongen 2009 rivstartar för mig redan i februari då jag åker till Florida för att cykla 'Sebring 24 h'. http://www.bikesebring.org/
Tänker köra den som en RAAM-qualifyer. Det betyder att jag ska försöka klara av att cykla 65 mil (400 miles) på ett dygn. Det är 'non drafting' dvs. förbjudet att ligga på rulle. Min placering är mindre viktig.
En svåger till mig har lovat att hjälpa till med service under loppet. Så förhoppningsvis så ska stoppen minimeras i både längd och antal. 'Slow and steady wins the race' kommer som så många gånger förr att bli mitt mantra under loppet.
Efter loppet blir jag kvar i Florida hos mina svärföräldrar i två veckor. Då ska det nog bli tid till en hel del cykling mellan olika projekt på deras hus.

Mitt andra stora cykelmål för säsongen blir Vättern under 8 timmar. Har anmält mig i Happys Sub 8 klunga. Vi får väl se om jag lyckas men det vore i alla fall fint om jag kunde putsa mitt nuvarande personliga rekord på 8,14 från 2003.

Eventuellt blir det också även i år Sverigetempot. Det hänger lite i luften just nu med tanke på semesterperioder på jobbet mm.

Alice och jag kommer förmodligen att fortsätta vår tandemtouring längs Donau. Vi har cyklat sträckan Passau till Budapest nu och vill gärna fortsätta till Svarta havet.

2 kommentarer:

 1. Har du planer på att köra RAAM?
  I år tror jag att Happyklungan fixar sub-8. Det är många starka gubbar där nu.
  /J

  SvaraRadera
 2. Njjjjaaa inga planer på RAAM, men om jag klarar kvalificeringen nu så har jag tre år att fundera på det. Kostar ju också en hel del.
  Ultra marathon cykling tilltalar mig inte lika mycket som randonnecykling genom att man måste ha följebilar och 'crew'

  SvaraRadera