Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

lördag 24 januari 2009

Expedition i Hälsingeskogen

Svårt att hitta ett cykelställ i längdåkningsparadiset Harsa.


Strax före nio på lördagmorgonen Öppnades garageporten här på Björskas gård i Bäcken, Järvsö. Jag lämnade det trygga hemmet på mtb för en vildmarksexpedition in i de mörka Hälsingeskogarna.

Hade en fantastisk medvind den första milen till Myra där Lasse Söderlund mötte upp.

Vår plan var att köra en runda på skogsvägarna mot Stråsjö, Stavsätra, Sidskogen och Harsa. Det är en tur som jag kört mååånga gånger under åren, men det här var faktiskt premiär för i år.

Det började bra med fortsatt härlig medvind. Lasse hade dagen till ära ställt sin cross och i stället tagit sin urhärliga Specialized Epic S-Works. Efter en timmes cykling blev det plötsligt stopp. Vägen framför oss låg oplogad med flera decimeter snö. Det var bara att vända om och kämpa mot den hårda vinden och ta den stora vägen till Harsa.

Efter knappt 2,5 timmars cykling drog vi in på den trots det usla vädret överfulla parkeringen vid längdskidåkningsparadiset Harsa. Många förvånade blickar där kan man gott säga.

Vi tog en dagens lunch där och smälte in rätt så bra bland alla svettiga längdåkare.

Hemvägen gick på mestadels små skogsvägar förbi Sörby innan vi efter 5.5 timmar återvände till civilisationen och Järvsö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar