Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

torsdag 15 januari 2009

Hälsingland Survival Tour

Hälsingland Survival tour


Lördagen 10/1 drog Lasse Söderlund och jag ut på en vintrig tur i sydöstra delen av Hälsingland. Färden startade i Järvsö kl. 8 på morgonen. I mörker och med en temperatur på -12,4 grader bar det av ner mot Nianfors. Solen började snart att värma och efter en slurk termoskaffe och lite Jägermeister var det två lyckliga cyklister som njöt av de fina vyerna och i stort sett bilfria vägarna.
I Enånger var det första fikastoppet inplanerat. Tyvärr så var macken där inte bara stängd utan också riven. Efter att ha konsulterat lokalbefolkningen beslutade vi att ta vår fikapaus några kilometer söderut vid Ångersjöns rastplats (utsedd till årets rastplats). Efter gamla E4:an mot Söderhamn blev det hård sidvind. Men det var inte förrän efter matstoppet i Söderhamn som det verkligligen blev jobbigt med (mot)vinden.

I Glössbo var den korta vinterdagen över och det blev mörkt igen. Vinden var lika besvärlig men en pizza och Norrlands Guld på Vallstagrillen gjorde de sista milen lite lättare. Efter drygt 19 mil och 11,5 timmar på hojen var det två nöjda cyklister som i fullmånens sken fick sina ömma muskler masserade på jetstrålarna i Lasses spa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar