Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

fredag 11 september 2009

32.0

Ja så här glad blev jag igår efter att ha kört den backiga Svågadalsrundan med ett snitt på 32,0 km/h. Det låter väl inte så snabbt för de flesta av er, men i början av sommaren var jag nöjd om jag kunde hålla mig över 30 km/h i snitt på de jobbiga 96 kilometrarna.

Rundan börjar ganska slätt med endast några mindre stigningar, men efter att man passerat Ljusdal börjar klättringen på en mil upp till drygt 400 meters höjd.
Däruppe hade snitthastigheten sjunkit rejält, men utförskörningen ner till Svågadalen och sedan slätåkningen till Delsbo gjorde att jag där var uppe i 32,5 km/h.
Kalvstigen som den backiga och krokiga vägen mellan Delsbo och Järvsö kallas drog sedan ner snittet något.

Det var en nöjd gubbe som sedan firade i solskenet på verandan med en Åbro Sigill (det var vad som fanns i kylskåpet) och jordnötter.

4 kommentarer:

 1. Det är ju ett jättebra snitt på en backig 10-milarunda solo. Tycker jag i alla fall jag. Jag hade varit nöjd.
  Idag hade jag nog varit nöjd om jag hade fått cykla överhuvudtaget.

  Hittade du länkarna till PBP 2007 tröj- och västbeställningen förresten? Jag la in dem i nån tråd på happy.

  SvaraRadera
 2. Ja jag kollade upp det där med tröjor och västar, men de skulle ha beställts senast någon gång i mars.
  Det ska dock vara en tröja påväg till mig från Jonas Larsson som hade en över.

  SvaraRadera
 3. Bra kört oavsett. Kanske en aaaning snabbare utför framför allt med dina höga Bontrager. Ditt förra inlägg skapade ett stort norgebehov hos mig. Din beskrivning av hur det är att cykla i Norge var kort men effektiv. En tripp dit känns nödvändig nästa år. Och som Åsa och Henrik skriver så kan jag tänka mig att du lär kunna synas i din dotters nya trakter en del.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Det är inte dålig att snitta 32 på den rundan. Har samma runda fast åt andra hållet som sommartradition. I år kom jag inte över 30 i snitt :-( Får prova att köra motsatt håll någon gång. Det kanske är snabbare....

  SvaraRadera