Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

måndag 3 maj 2010

Utdrag ur en randonörds dagbok

Hade funderingar på att köra ett 30-mils randonnelopp i Stockholm i helgen igen (var ner och åkte ett för två veckor sedan).
Valborgsmässofirande och därefter 3,5 timmars bilkörning för att sedan cykla 30 mil är knappast något att rekommendera så Lasse och jag beslöt att ta en egen liten runda här hemma istället.
Söndagen 2 maj verkade vara lämpligast för en tur. På så sätt kunde vårens ankomst firas på Valborg som sig bör med OP Andersson god mat och öl i goda vänners sällskap.

Startade vid sju-tiden och i fin medvind cruisade vi de drygt åtta milen ner till Söderhamn. Härligt att knappt behöva trycka på något och ändå susa fram i drygt 40 km/h.
Efter en välbehövlig fika hos min bror Staffan och hans fru Chilo drog vi vidare i medvinden och solskenet längs kusten efter gamla riksettan förbi Sandarne och Axmar ner till Gävle.

Rullsnittet var nu 35 km/h, men vi visste att från och med nu så skulle det sjunka ordentligt för från Gävle fick vi köra mot vinden resten av resan.
Kämpade förbi Mackmyra men skippade whisky-provningen idag.
Snabbfika på OK i Ockelbo och milkshake på Max i Bollnäs. Däremellan var det att ligga i bocken och pressa hela tiden. Hjälpte inte mycket att ligga på rulle heller.
Till vår stora förvåning så lyckades vi ändå med att ha ett totalt rullsnitt på 31 km/h när vi rullade in på gårdsplanen hos Lasse.
33 mil blev vår dagsutflykt och det var skönt att avsluta med ett bubbelbad på Lasses altan.

4 kommentarer:

 1. Starkt kört. Kommer ni ner för 40-milaren i helgen då?

  SvaraRadera
 2. Härligt kört. Det vore kul om ni kom ner för 40-milaren som Tille skriver.
  /J

  SvaraRadera
 3. Tyvärr så jobbar jag i helgen.
  Det är ju fan att jobbet ska inkräkta på cykeltiden så här :)

  SvaraRadera
 4. Inte illa pinkat för en sån begränsad klunga :-)
  Synd att ni inte kommer ner till 40-milaren.
  /N

  SvaraRadera