Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

fredag 10 februari 2012

team Ultra Cycling Viking

Ja för några månader sedan drog den stora RAAM-expeditionen (Ultra Cycling Viking :)  igång. Vi i den svenska delen av projektet hade vårt tredje crew-möte igår och saker och ting börjar att falla på plats.
Jag har sex crew-medlemmar som kommer att hjälpa mig under loppet i en följebil och en husbil.  Av dessa sex är fyra bosatta i Sverige (mina vänner Anders, Lasse, Arne och min fru Alice) och två i USA (min svåger och svägerska Francis och Susan). Dessuton har jag en vad man kan kalla crew-medlem på hemmaplan. Det är min cykelkompis Lasse som är något av en mentor och idespruta för mig.
De är alla så entusiastiska, noggranna och proffsiga att jag vid  varje möte blir lite smått rörd av att de ställer upp så otroligt på min galna ide att köra RAAM 2012. De är verkligen helt inställda på att göra allt som står i deras makt för att jag så säkert och snabbt som möjligt ska ta mig de 480 milen från Oceanside till Annapolis.
Allt jag behöver göra är precis det jag älskar, att sitta på cykeln och trampa (hur svårt är det ?).

        
Mycket är nu bokat och klart, men det verkar som att för varje detalj vi går igenom så kommer det fram ytterligare ett antal funderingar och frågor. Det är mer som att förbereda en expedition än ett cykellopp. Som tur är så är informationen på RAAM.s hemsida väldigt omfattande in i minsta detalj.  

Eftersom faktiskt även solo-RAAM är en team effort, det beror ju så mycket på teamet att vi ska nå framgång och allas insatser är mycket värdefulla, tyckte vi det skulle vara roligt att ha ett team-namn. Några förslag var 'team Gunnar Ohlanders' (för egocentriskt och tråkigt), 'team Crazy Gunnar' (för crazy). Till slut kom vi fram till att 'team Ultra Cycling Viking' var rätt bra. 
Nu ser jag mest fram emot att min förkylning går över så att jag kan sätta igång med träningen igen. En resa till Spanien är inbokad i början av mars. Då det är tänkt att jag ska nöta asfalt på bergsvägarna i Sierra Nevada. 

12 kommentarer:

 1. Det är med skräckblandad förtjusning som jag följer det här. Team Stolle-Gunnar var aldrig ett alternativ, eller?

  SvaraRadera
 2. Hej Tille. Ja det hade nog passat rätt bra också. Då framgår ju personlighetsdraget i namnet.

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för att det ska gå som ni planerat och får väl sträcka på mig eftersom jag heter Gunnar i andra namn :-)
  /Nypan

  SvaraRadera
 4. Hej Johan. Ja så häftigt att jag sitter här och darrar och är likblek (dock inte likstel).

  SvaraRadera
 5. Hej Nypan. Jaha så det är du som är Crazy Gunnar. Hade också för mig att det redan var upptaget.

  SvaraRadera
 6. Sköter du bloggen själv under loppet eller har du fixat support ?

  SvaraRadera
 7. Hej Gunnar....fan så skojj det ska bli att få följa din underbara och stenhårda resa...säger som jag gjort tidigare vill du ha lite skön träning ngn gång innan det smäller.....hojta till så fixar vi till det...
  hare gött och håll dig borta från förkylningarna nu
  kalle abrahammson

  SvaraRadera
 8. Härligt Gunnar! Ska bli rikitgt kul att följa dina resa. Dela gärna med dig mer av uppladdningen här på bloggen. Har du bestämt någon strategi för själva loppet?

  /Mattias

  SvaraRadera
 9. Hej Mattias, jo det är tänkt att bloggen ska updateras lite oftare än var fjärde månad i fortsättningen. Ska försöka skärpa mig och skriva så ofta jag orkar, men datorer och jag går inte så bra ihop.

  Hej Mikael. Under loppet har mitt team lovat att uppdatera så ofta de hinner med text bilder och video.

  Den 17 maj finns det risk att du får dra mig runt Linköpings omgivningar Kalle, men hoppas vi ses innan dess.

  SvaraRadera
 10. titta där 40milaren...jo du den är trevlig och underbart kuperad:) kommer passa dig perfekt
  jo hoppas detsamma...vet tyvärr att det inte är lätt att dyka upp på gemensamma träffar...kör hårt & håll dig frisk

  SvaraRadera
 11. Bra jobbat!!!!! Nu är det inte lång kvar till mål och jag kommer att följa dit lopp ända in till mål.

  SvaraRadera