Stöd mitt RAAM genom att bida till min insamling till Cancerfonden (klicka på loggan)

måndag 4 maj 2009

30-mila Brevet 'Saltluft'

På lördagsmorgonen eller egentligen fredag natt åkte jag med Lasse Söderlund ner till Stockholm för att cykla Fredrikhofs 30 milare. Efter lite drygt 2.5 timmar inklusive fikapaus i Uppsala var vi vid Fredrikhofs klubbstuga i Täby. (Lasse har varit dragsterförare)

Vi var ett tjugotal cyklister som samlades och efter lite morsande och snackande kom vi iväg så där tio minuter efter utsatt tid.
Den här trettiomilaren kallas för 'saltluft' och går efter Roslagskusten upp till mellersta Uppland där man vänder söderut igen och åker mer inland på vägen tillbaka till Täby.

Redan efter några mil kom vi in på en smal slingrande vacker väg som var helt otrolig att cykla på. Vi hade lite svag medvind och farten låg ofta och pendlade runt 40 km/h. Det blev kraftiga nerläggningar av cykeln i de tvära kurvorna.
Med ett stort smile på läpparna stämplade vi i Furusund. Vi var nu nio stycken som hade haft mest bråttom hit.

Sedan fortsatte bara det roliga, urhärliga cykelvägar och lite vind i ryggen - kan det bli bättre ?
- Jo, faktiskt visade det sig vara fallet. En sträcka på några mil mellan Hallstavik och Gimo överträffade nog allt, där fick man faktiskt lägga band på sig själv för att inte vråla av glädje i kurvorna.

Men efter att vi stämplat i Gimo och styrt kosan söderut igen så övergick det till mer normalslit i motvind över de öppna fälten. Men även här var det bitvis fina små krokiga vägar med lite trafik.
Det är bara att grattulera Stockholmarna som har en sådan toppenrunda inpå knutarna.

Både Lasse och jag var bland de fem i klungan som slutstämplade först på Shell i Täby.
Jag gick starkt och kände mig pigg hela dagen, vilket var jäkligt skönt speciellt med tanke på genomklappningen för två veckor sedan.
Tiden totalt blev 10.38 och drygt nio timmars rulltid.

Vad som inte var så skönt var att tvätta sig i kallvatten i det lilla tvättfatet i klubbstugan efteråt.

Tyvärr är min kamera (mobil) på reparation så inga bilder denna gång.

3 kommentarer:

 1. Trevligt! Jag har konstigt nog aldrig kört den där rundan, som alla säger är sp fin. Ska försöka köra den nästa helg. Ska bara se om benen har häntat sig tillräckligt efter helgens bravader.

  SvaraRadera
 2. Skönt att få bra kvitto eftersom du väggade kraftigt senast.....
  Tur jag inte hängde med här hade blitt svettigt i kurvorna för min del:)
  men det var trevligt att läsa att det finns trevliga rundor runt stockholm oxå, kan ju tänkas att det blir någon runda där i framtiden, kan ju inte ränna till Örebro hela tiden
  kalle

  SvaraRadera
 3. Saltluft är en härlig runda. Det är nog Fredrikshofs bästa brevet.
  /J

  SvaraRadera